The site uses cookies for ease of browsing. By using this you automatically accept the use of cookies.

Βιβλία για το καλοκαίρι από τις Εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο [από 2+ ετών]

By bibliousr 17/05/2020 0 Comments

 

      Το φετινό καλοκαίρι, μαζί με τα αντηλιακά και τις πετσέτες, μην ξεχάσετε να βάλετε στην τσάντα σας και ένα βιβλίο για να διαβάσετε με τα παιδιά, κάτω από την ομπρέλα! Σήμερα λοιπόν, προτείνουμε τέσσερα βιβλία τα οποία θα σας κάνουν παρέα το φετινό καλοκαίρι και όχι μόνο. Ανθεκτικά στην άμμο, το αλάτι, και τον καυτό ήλιο. Αν βέβαια πέσει πάνω τους λίγο νερό ή αντηλιακό, δεν χάλασε κι ο κόσμος, το πολύ πολύ να ζωντανέψουν οι ήρωες και να τρέξουν κατευθείαν για βουτιές!

 

 

 

Για ηλικίες 2+ ετών:

 

ΣΕΙΡΑ ΒΙΒΛΙΩΝ: ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΣΠΡΟ ΨΑΡΑΚΙ

 

           

 

      Η σειρά βιβλίων με το μικρό άσπρο ψαράκι απευθύνεται σε πολύ μικρούς αναγνώστες, ακόμα και σε αυτούς που τώρα ξεκινούν να μαθαίνουν ανάγνωση. Επίσης, είναι κατάλληλη για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Οι μεγάλες, ξεκάθαρες και χρωματιστές εικόνες θα σας ταξιδέψουν κατευθείαν στα βάθη του βυθού. Εκεί, ένα μικρό ψαράκι συναντάει θαλάσσια ζώα σε διάφορα χρώματα και μεγέθη. Στο βιβλίο Το μικρό άσπρο ψαράκι μέσα από την αναζήτηση της μαμάς του, μαθαίνει τα χρώματα και στο βιβλίο Το μικρό άσπρο ψαράκι κάνει πάρτι! υποδέχεται τους φίλους του για το πάρτι των γενεθλίων του. Οι φίλοι του είναι διαφορετικοί, άλλοι μικροί κι άλλοι μεγάλοι, άλλοι παχουλοί κι άλλοι αδύνατοι, άλλοι ίσιοι κι άλλοι καμπυλωτοί. Πάρτε μαζί σας αυτά τα δύο βιβλία στην παραλία και ξεκινήστε να μαθαίνετε τα χρώματα και τα αντίθετα αλλά και τα ζώα του βυθού, παρέα με το μικρό άσπρο ψαράκι! Τον χειμώνα θα μπορείτε να κάνετε επανάληψη όσων μάθατε και θα έχετε τον χρόνο να παρατηρήσετε πολλές λεπτομέρειες στην εικονογράφηση που ίσως δεν είχατε προσέξει! Δείτε και το σχετικό βίντεο!

 

 

 

Για ηλικίες 4+ ετών:

 

Η ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΓΛΑΡΟΣ

 

     

     

      Από αυτή την πρόταση δεν θα μπορούσε να λείπει η νέα καλοκαιρινή μας κυκλοφορία! Ένα μικρό κορίτσι, η Στέλλα, περνάει τις καλοκαιρινές διακοπές της στο σπίτι της γιαγιάς της δίπλα στη θάλασσα. Η Στέλλα ανησυχεί πολύ όταν ανακαλύπτει ότι ο αγαπημένος της φίλος, ο γλάρος, έχει αρρωστήσει εξαιτίας της ρύπανσης που προκαλούν οι άνθρωποι στο περιβάλλον. Αποφασίζει να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει και τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Ένα βιβλίο που μιλάει για την αξία της φιλίας, της συμπαράστασης, της συνεργασίας και τη σπουδαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος. Και γιατί να το πάρετε μαζί σας στην παραλία; Μα φυσικά επειδή διαδραματίζεται σε μια παραλία στην οποία υπάρχουν πολλά πετραδάκια, κλαδάκια, κοχυλάκια αλλά και κάποια πλαστικά σκουπιδάκια που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν εκεί. Ακριβώς όπως οι δικές μας παραλίες! Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για τη ρύπανση από τα πλαστικά και τις καταστροφικές συνέπειες που έχει για τη θαλάσσια ζωή. Επιπλέον, δίνει ιδέες στα παιδιά ώστε να μπορούν να δράσουν και αυτά για το καλό του περιβάλλοντος. Ίσως ο μοναδικός τρόπος για να έχουμε κι εμείς για φίλο έναν γλάρο, όπως η Στέλλα, είναι να τον προστατεύουμε και να σεβόμαστε το σπίτι του!

 

 

 

Για όλες τις ηλικίες:

 

ΜΑ ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!

 

     

 

      Κάτι σας θυμίζει ο τίτλος, σωστά; Αυτό ακριβώς είναι! Ένα βιβλίο εμπνευσμένο από ένα τραγούδι που σίγουρα το έχετε ακούσει και το έχετε σιγοτραγουδήσει, σας έχει δώσει χαρά και αισιοδοξία. Το τραγούδι «What a wonderful world», όπως το γνωρίσαμε από την ερμηνεία του Louis Armstrong, ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας, κάθε στίχος και σελίδα, κάθε σελίδα και μια ζωγραφιά, κάθε ζωγραφιά και μια γεύση, μια μυρωδιά, ένα χαμόγελο. Αυτό το βιβλίο είναι για όλες τις ηλικίες, γιατί πολύ απλά κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα ανθισμένο τριαντάφυλλο, σε μια ηλιόλουστη μέρα, σε έναν ουρανό γεμάτο αστέρια, στο ουράνιο τόξο, στο γέλιο ενός παιδιού! Ένα βιβλίο που θα σας μαγεύει σε κάθε του ξεφύλλισμα, θα ρίχνει τη θερμοκρασία κάτω από τον καυτό ήλιο και θα σας προσκαλεί να ταξιδέψετε σε έναν υπέροχο κόσμο!

 

 

 

 

 

Έρχονται κι άλλες προτάσεις, παιδαγωγικό υλικό, συνεντεύξεις και νέα από τις εκδόσεις μας.

Μείνετε συντονισμένοι!

 

Θα χαρούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας!

 

     

 

Comment